Vietnam

Efter Thailand,

Og en alvorlig øreinfektion fra dykning, nåede jeg endelig Vietnam.

Jeg ankom med bus fra Bangkok, og på den tur skulle jeg skifte bus ved hver grænse, først ved grænsen mellem Thailand og Cambodja og derefter ved grænsen mellem Cambodja og Laos, og derfra videre med bus til Saigon.

Under denne rejse besluttede jeg, at jeg senere skulle rejse gennem Laos og Cambodja.

Jeg tilbragte 2 uger som turist i Saigon med besøg på forskellige turiststeder:

Cu Chi-tunnelerne: https://en.wikipedia.org/wiki/C%E1%BB%A7_Chi_tunnels

Mekong Delta:https://en.wikipedia.org/wiki/Mekong_Delta

Til sidst købte jeg min motorcykel og læste følgende citat i en gammel Lonely Planet: “Hvis du overvejer en tur gennem Vietnam på en motorcykel, så lad være, det er selvmord.” Men jeg valgte alligevel at tage udfordringen op og satse, så at sige. På det tidspunkt var det uhørt at gøre noget lignende, så på mange måder var jeg en pioner.

Jeg valgte en mindre befærdet rute i stedet for turistmotorvej 1, og denne rute var den såkaldte Ho Chi Minh-stien. Dette var grundlæggende bare en grusvej dengang, og jeg krydsede flere gange ved et uheld grænsen til Cambodja. På et tidspunkt blev jeg tilbageholdt og afhørt, fordi jeg var så langt væk fra min komfortzone, men til sidst nåede jeg uskadt til Hanoi. Fra Hanoi tog jeg på en afslappende tur til Halong Bay: https://en.wikipedia.org/wiki/Ha_Long_Bay

Derefter sprang jeg på en tog til Beijing i Kina.

Her er billederne fra min tur til Vietnam: